Guldmjölk
Jag har vid flera tillfällen läst om Gurkmejans läkande egenskaper och i helgen gjorde jag gurkmejapasta för att kunna göra mig en kopp guldmjölk på kvällen.
Jag är tveksam till om det är gott eller bara smakar skumt, det är lite för "smuligt" för min smak tror jag. Eller så handlar det mest om att det inte är så gott att dricka kokosmjölk... Jag pratade med min mamma om det och hon sa att hon hade kollegor som drack det som var tvugna att vänja sig vid smaken men nu inte kunde vara utan.
Jag får väl helt enkelt köra på ett par dagar och se om jag vänjer mig!
Recept:
1 tsk gurkmejapasta
1 krm kanel
1 krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
2 tsk kokosolja
1 tsk honung
1/2 dl vatten
2 dl kokosmjölk
Koka upp kokosmjölken och vattnet tillsammans med gurkmejapasta och kryddorna. När kokosmjölken är varm häll över i en kopp och blanda i kokosolja och honung. Drick medan detta varmt.
Gurkmejapasta:
1 dl gurkmeja
2 dl vatten
1 tsk svartpeppar
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda ihop på svag värme i 8-10 min tills en pasta bildas. Låt svalna och häll upp i glasburk. Pastan klarar sig 2 veckor i kylskåpet.
